Tekemistä talvilomalle!

Tekemistä talvilomalle!

Jaa: WhatsApp Facebook Twitter

VIIKKO LOMAA, MUTTEI SUUNNITELMIA?
Jotakin hauskaa ja helppoa, mutta mitä?
Mieluummin lähellä kuin kaukana?

Vuosaari tarjoaa monipuolista tekemistä myös talvilomaviikon aikana. Vuosaarelaisten kestosuosikkien ja kantapaikkojen lisäksi alueelta löytyy monia yllättäviäkin helmiä.

Elokuvaelämyksiä hirviöhotellissa, kansanmusiikkia kirkossa

Kulttuuri – Aivan metroaseman vieressä sijaitseva kulttuurikeskus Vuotalo kutsuu alkuviikosta lapset ja nuoret viettämään hauskoja leffahetkiä Vuosaliin. Elokuviin on vapaa pääsy, ja mukana on sekä suomeksi että ruotsiksi puhuttuja filmejä, jotka vievät katsojan muun muassa polynesialaisille saarille ja transilvanialaiseen hirviöhotelliin.

Keskiviikkona ja torstaina Vuotalon Galleriassa pyöritetään 11–15-vuotiaille suunnattuja nonstop-katutaidepajoja, joissa Mimmit peinttaa -katutaideyhdistyksestä tulevat vetäjät johdattelevat iloitsemaan luovuudesta ja taiteesta. Pajat ovat maksuttomia eivätkä vaadi ennakkoilmoittautumista.

Vuosaaren seurakunta säestää talvilomaviikkoa musiikkitapahtumilla. Keskiviikkona sävelten ystävä voi osallistua yhteislaulutuokioon kauppakeskus Columbuksen Katukappelissa tai hengähtää levollisessa musiikkihetkessä Vuosaaren kirkossa.

Sunnuntaina kirkossa käännetään volyyminappulat kovemmalle, sillä luvassa on suuri kansanmusiikkikonsertti!

Talvipuuhaa vesipedoille ja golf-harrastajille

Sporttailu – Vuosaaressa riittää tekemistä urheilijalle, ulkoilijalle ja uusien lajien kokeilijalle, olipa päällimmäisenä mielessä sitten tavoitteellisuus tai hauskanpito. Vuosaaren Urheilutalolla pidetään viisipäiväinen Sporttileiri 7–12-vuotiaille.

Osallistua voi myös maanantain ja tiistain huimiin liukumäkikisoihin kello 11-12, keskiviikon ja torstain aarteenetsintään 11-13 ja 18-20 tai vesitemppuiluun allasosastolla.

Golf-intoilijat suuntaavat Planmeca Golf Areenalle, jossa lajia pääsee harrastamaan ympäri vuoden.

Uusia tuulia kaipaavat voivat hakea vauhtia Noroutine Sportsin ja Kallvik Surfin järjestämiltä leijahiihto- ja leijalautailukursseilta.

Kävelyseuraa on tarjolla tiistaina, kun seurakunnan järjestämä kävelykierros starttaa aamupäivällä Mosaiikkitorilta.

Vuosaaren kaunis luonto on talvellakin tutustumisen arvoinen. Kulmat voi ottaa haltuun esimerkiksi Natura Vivan vuokraamilla fatbike-pyörillä. Talvifillarointi yllättää hauskuudellaan!

Uutelan ja Mustavuoren ulkoilualueilla kulkijaa ihastuttavat upeat maisemat ja luonnon monimuotoisuus. Korkealle tähtäävät lähtevät valloittamaan Vuosaarenhuippua, joka on kansainvälisestikin tunnustettu luontokohde.

Lue myös Luontohetki-blogisti Mira Lainiolan juttu talviretkeilystä Vuosaaren huipulla.

Pullaa ja brunssia herkkusuille

Herkuttelu – Vuosaaressa ei kukaan jää nälkäiseksi! Aurinkorannassa sijaitsevan Ravintola Loiston ruokalista esittelee pizzoja, liha-, kala- ja kasvisaterioita sekä intialaisia ruokia.

Ravintola Hansinissa voi perinteisten pihvien ja leikkeiden lisäksi nautiskella Sri Lankan mauista. Myös Hansinista saa tilata monenlaisia pizzoja, jotka kuljetetaan tarvittaessa kotiovelle asti.

Vuosaarelaisten kantapaikassa Kahvila Kampelassa voi nauttia kupin kuumaa merimaisemissa ja herkutella samalla vaikkapa Kampelan kuuluisalla kalakeitolla.

Kallahden seudulla liikkuvat kahvittelijat voivat puolestaan poiketa Villa Ullakseen, joka on yksi Vuosaaren vanhimmista rakennuksista. Idyllisissä tiloissa toimii nykyisin kahvila, joka tarjoaa työkokeilupaikan 10 nuorelle sekä kaksi palkkatukityöllistettyä kahvilanhoitajan paikkaa. Valikoimasta suurin osa on itseleivottua, ja kestosuosikin paikkaa pitävät maukkaat pullat.

Kauniita puitteita arvostavat piipahtavat tietysti Rastilan kartanolla, jonka Cafe Monami hyväilee makuhermoja alusta asti itse tehdyllä ruoalla. Jos vatsa kurnii viikonloppuna, kannattaa suunnata Hotel Rantapuiston ravintolan sunnuntaibrunssille.

Lomalla neulotaan ja rentoudutaan

Muuta puuhaaKauppakeskus Columbuksessa hoituvat saman katon alla shoppailut, ruokailut ja kahvittelut sekä ruokaostosten teko. Columbuksessa talvilomalainen voi myös rentoutua kampaamossa, hieronnassa tai kynsihoidossa.

Käsityöharrastajat voivat yhdistää taitonsa keskiviikon Neulekerhossa Vuosaaren kirkolla. Kerhoon voivat hyvillä mielin tulla myös vasta-alkajat. Seurakunnalla on ohjelmaa myös nuorille: tiistai- ja perjantai-iltaisin kokoonnutaan hyvän seuran, pelailun ja pienen napostelun merkeissä.

Hetki yhdessä

Tapaa ihmisiä – Talvilomaviikko on oivaa aikaa kohtaamisille. Seurakunnan maanantain Iltapäiväpiiri ja keskiviikon Majakka-ilta kutsuvat mukaan kasvattamaan hyvää mieltä ja nauttimaan yhdessäolosta.

Myös monet isovanhemmat ilahtuvat varmasti kyläilijöistä, ja hoitokodissa vierailu piristää usein koko talon asukkaita.

Esimerkiksi Hoitokoti Päiväkumpu Merikorttikujalla toivottaa vierailijat lämpimästi tervetulleeksi. ”Kohtaamiset ovat asukkaille tärkeitä ja tuovat arkeen paljon iloa”, Päiväkummun Vuosaaren yksikönjohtaja Maarit Kankimäki kertoo.

”Yhdessä voi esimerkiksi lukea lehtiä. Päiväkummusta löytyy myös piano, ja lauluhetkistä pidetään kovasti.” Kankimäen mukaan naisasukkaiden keskuudessa erityisen tykätty juttu on pieni hemmotteluhetki, johon voi kuulua vaikkapa hiusten kihartamista ja kynsien lakkaamista. Mitään erityistaitoja ei kohtaamisessa kuitenkaan vaadita. ”Tärkeintä on läsnäolo ja yhteinen aika”, Kankimäki vahvistaa. Olemalla yksikönjohtajaan yhteydessä voi sopia puuhahetken järjestymisestä.

Vapaa-aikaa omilla ehdoilla

Talvilomalla kalenterin saa heittää nurkkaan ihan luvan kanssa. Jos aikataulutetut aktiviteetit ja herätyskellon pirinä eivät houkuttele, lomailija voi lähteä haukkaamaan raikasta ulkoilmaa omin päin esimerkiksi Kallvikinniemeen tai Uutelan luontopolulle. Mieli lepää ja aistit nauttivat myös Vuosaarenhuipulta avautuvaa näkymää katsellessa.

Elokuvien ystävät voivat lähteä bongailemaan Vuosaari-elokuvan kuvauspaikkoja. Sen jälkeen onkin hyvä käpertyä sohvalle, laittaa leffa pyörimään ja ladata akkuja tulevaa kevättä varten.

Tapahtumat koosti sinulle: Ida Salonen
Kuvat: MyVuosaari ja Helsingin Kaupunki