Info

Info

Tarinat, tapahtumat ja palvelut tarjoaa sinulle My Vuosaari

Vihreä saari Helsingin kainalossa

Vuosaari valittiin joitakin vuosia sitten Suomen suurimman sanomalehden lukijaäänestyksessä Helsingin kauneimmaksi kaupunginosaksi. Vuosaari onkin pääkaupunkimme vihrein ja merellisin kaupunginosa.

Historiallinen ja urbaani

Vanhan legendan mukaan aikanaan jo viikingit purjehtivat Vuosaaren vehreillä rannoilla. Vuosisatojen saatossa Vuosaari kehittyi kartanoiden ja huviloiden Vuosaaresta Helsingin suurimmaksi ja kansainvälisimmäksi kaupunginosaksi. Sataman johdosta Vuosaari on myös Suomen ulkomaankaupan keskus, jonka kautta kulkee reilu kolmannes maamme viennistä. Kaunis luonto yhdistyy täällä urbaaniin rosoisuuteen.

Aktiviteetteja merellä, luonnossa tai urheiluhalleissa

Vuosaari on tunnettu upeista uimarannoistaan ja jos meri kiinnostaa, niin siellä voit liikkua ohjatusti kajakeilla, soutuveneillä tai suppilaudoilla. Vuosaaresta pääsee kesäisin myös vuoroaluksilla Helsingin saaristoon ja ohjatuille kalastusretkille. Pyöräily, sauvakävely ja patikointi onnistuvat luontopoluilla metsässä tai meren rannalla. Täältä löytyy paljon myös golfin harrastajille. Täysimittainen links-tyyppinen golfkenttä meren äärellä ja Euroopan modernein sisähalli.

Syöt hyvin, nautit ja rentoudut

Meren rannalla sijaitsevia sympaattisia kahviloita, design-hotelleja ja Suomen suosituin viiden tähden leirintäalue, johon pääset kätevästi metrolla.

Saapuminen Vuosaareen

Vuosaaren sijainti on monella tapaa ainutlaatuinen. Molemmat Helsinkiä kiertävät kehätiet Kehä I ja Kehä III alkavat Vuosaaresta. Vuosaareen pääsee kätevästi monilla eri kulkuvälineillä.

Metrolla Helsingin keskustasta
Vuosaareen pääsee kätevimmin metrolla. Matkan kesto on noin 30 minuuttia.

Katso aikataulut ja reitit tarkemmin HSL:n reittioppaasta

Polkupyörällä
Pyörällä pääset Vuosaaren kätevästi upouuden Vuosaaren sillan kautta tai Itäväylältä Kallvikintietä pitkin.

Taksilla
Mikäli sinulla on paljon matkatavaroita tai haluat muuten matkustaa omassa rauhassa, niin myös taksilla pääset kätevästi.

Taksi Helsinki yhteystiedot
Menevä

Omalla autolla
Omalla autolla pääset Vuosaareen kätevästi joko Kehä Ykköstä, Kehä Kolmosta tai Itäväylää pitkin. Riippuen mistä päin olet tulossa. Tervetuloa!

Saaristoaluksella (kesäisin)
Kesäisin pääset Vuosaareen Hakaniemestä myös itäistä Saaristoreittiä pitkin. Ristelyn kokonaiskesto on 1h 45min ja sen aikana pääset tutustumaan Helsingin viehättävään saaristoon ja saaristolaiselämään.

Katso reitti ja aikataulut.

Omalla veneellä
Vuosaaressa on kaikkiaan 9 pienvenesatamaa. Tarkista ennen tuloasi vierasvenepaikkojen tilanne.

Lentoasemalta
Lentoasemalta pääset kätevimmin taksilla tai sitten uuden Kehäradan kautta keskustaan ja sieltä metrolla Vuosaareen.
Katso Kehäradan aikataulut

Finnlinesin matkustajarahtialukset Euroopasta
Finnlinesin matkustaja-rahtialukset kuljettavat matkustajia Vuosaareen Saksasta Travemündestä päivittäin.

Finnlinesin aikataulut

Lisätietoa liikkumisesta Helsingissä
Katso lisätietoa liikkumisesta MyHelsingin-sivuilta

Yhteistyössä mukana:
Finnlines Oyj, Cafe Monami/Rastilan kartano, Helsingin Yrittäjät - Itä-Helsinki, Hotel Rantapuisto, Kahvila Kampela, Kiinteistömaailma Vuosaari, Planmeca Golf Areena Helsinki, Rastila Camping Helsinki, Vuosaaren Urheilutalo, Vuosaaren Satama, Vuosaari Golf ja Vuotalo

Yhteystiedot

Tuottaja Pekka Pirkkala
pekka@visitvuosaari.fi
tel. 0400 608 346
www.myvuosaari.fi
www.facebook.com/visitvuosaari.fi