Vuosaaren Satamapäivä 2022

Vuosaaren Satamapäivä 2022

27.08.2022

11.00

Hansa-terminaali – Provianttikatu 5, 00980 Helsinki

Ilmaistapahtuma

Tapahtumajärjestäjä: Helsingin Satama - Visit Vuosaari

Vuosaaren Satamapäivän rouhea päätapahtuma-alue sijaitsee Hansa-terminaalin edessä ja rakentuu tuttuun tapaan Arctic Containerin merikonttien varaan.

Vierailut suurilla aluksilla

Tapahtuman perinteisiä vetonauloja on yleisön mahdollisuus tutustua suuriin aluksiin, kuten Finnlinesin matkustajarahtilaivaan, Rajavartiolaitoksen Turvaan ja Alfons Håkansin hinaajaan.

Onko perheessänne tulevia veturinkuljettajia tai palomiehiä?

Nyt yleisöllä on mahdollisuus tutustua myös VR Transpointin veturiin ja kalustoon satama-alueella. Ja totta kai myös tuleville palomiehille ja sotilaille löytyy nähtävää Kaartin Jääkärirykmentin ja Vuosaaren VPK:n kaluston myötä.

Merellinen Helsinki löytyy Vuosaaresta

Kesäinen Vuosaari tarjoaa eniten sitä mikä pääkaupungissamme on parasta. Luontoa ja merellistä rantaviivaa. Vuosaaren purjehtijoiden tukikohdassa Ruusuniemessä pystyt tutustumaan purjehduksen saloihin niin pienillä kuin hieman suuremmillakin aluksilla. Alueella myös W & W Marinin venenäyttely, purjehdusnäytöksiä, onkimista ja muuta mukavaa.

Mitä kaikkea nykyaikaisessa satamassa tapahtuu

Vuosaaren Satamapäivässä on mahdollisuus tutustua maan tärkeimmän viestinsataman toimintoihin muuten suljetulla satama-alueella. Tutustuminen onnistuu vaikkapa lintuperspektiivistä
Gatehouse-rakennuksen ylimmästä kerroksesta, jossa paikalla Helsingin sataman edustajat.

Vielä on kesää jäljellä – hittejä, soulia ja uutta aaltoa

Tänä vuonna tapahtumakävijöitä viihdyttävät Mambasta tuttu armoitettu biisintekijä ja hittinikkari Tero Vaara, retrosoulia ja jazzia esittävä Emilia Sisco ja uutta aaltoa edustava rock-yhtye Helsinki Panic.

Osana Visit Vuosaari Weekend-tapahtumaviikonloppua

Vuosaaren Satamapäivä on osa elokuun viimeisenä viikonloppuna järjestettävää Visit Vuosaari Weekend-tapahtumaviikonloppua, silloin Helsingin kauneimmaksi äänestetty kansainvälinen kaupunginosa täyttyy erilaisista tapahtumista, mielenkiintoisesta tekemisestä ja värikkäistä kävijöistä. Muita tapahtumia ovat Stadin Venetsialaiset (27.8) ja Rastilan Retkipäivä (28.8)

AJANKOHTA:
27.8.2022

PAIKKA:
Päätapahtuma-alue:
-Hansa-terminaali, Provianttikatu 5, 00980 Helsinki

Ruusuniemen tapahtuma-alue:
-Vuosaaren purjehtijoiden tukikohta, Merenkulkijanlaituri 17, 00980 Helsinki

SAAPUMINEN:
Päätapahtuma-alue:
Bussi 90 kulkee Vuosaaren metroasemalta Hansa-terminaalin eteen. Paikalle pääsee helposti myös polkupyörällä ja jalkaisin. Alueelta löytyy myös pysäköintitalo omalla autolla saapuville.

Ruusuniemen tapahtuma-alue:
Päätapahtuma-alueelta kulkee pikku-bussi tapahtuman ajan Ruusuniemeen. Alueelle pääsee hyvin myös polkupyörällä tai veneellä. Autoille rajoitetusti pysäköintipaikkoja.

MUKANA VUOSAAREN SATAMAPÄIVÄSSÄ:
Alfons Håkans, Arctic Containers, Finnlines, Helsingin Satama, Hotel Rantapuisto, Kaartin Jääkärirykmentti, Itä-Helsingin Yrittäjät, Lounasmatti, Meripalvelukeskus, Paulig, Rahtarit 001, Rajavartiolaitos, Teatteri Ihme, Tulli, UH & FIX
Vuosaaren Urheilutalo, Visit Vuosaari, VR Transpoint Vuoniityn peruskoulu, Vuosaaren lukio, Vuosaaren merimieskirkko, Vuosaaren purjehtijat, Vuosaaren VPK, W&W Marine.