Yllätyin Vuosaaren kauneudesta

Yllätyin Vuosaaren kauneudesta

Jaa: WhatsApp Facebook Twitter

Kun vanhalla ostarilla sijaitsevan Vuoapteekin apteekkari Minna Pappila saapui ensi kertaa Vuosaareen viisi vuotta sitten, niin hänellä ei ollut juurikaan kokemusta Vuosaaresta tai itäisestä Helsingistä. Luonto, meri ja vehreys tekivät häneen suuren vaikutuksen. Siitä asti on viihdytty hyvin.

Erilainen polku apteekkariksi


Yleensä uusi apteekkarin luvat saanut ostaa edelliseltä yrittäjältä valmiit liiketoiminnat varastoineen. Vuoapteekin tapauksessa Minna Pappila joutui tekemään kaiken alusta alkaen itse, sillä lupaa hallinnut entinen apteekki oli jo lopettanut toimintansa.-Jokaisella alueella on oman näköisensä asiakaskunta ja esimerkiksi aloituksen yhteydessä lääkevaraston sisällön suhteen joutui tekemään melkoisesti selvitystyötä, apteekkari Minna Pappila kertoo.Lupia myöntävän Fimean mukaan apteekkilupa myönnetään hakijoista sille, jolla on kokonaisuutena parhaat edellytykset apteekkiliikkeen harjoittamiseen ja apteekkilupa voidaan myöntää vain laillistetulle proviisorille.


-Kyllä se valinta melko tarkkaa on. Pitää olla taustat kunnossa. Minulle tarjottiin paikka vanhan Vuosaaren puolelta ja päätin tulla tutustumaan, Pappila jatkaa.

-Ajelin ympäri Vuosaarta ja alue yllätti kauneudellaan. Harrastan maastopyöräilyä ja liikun paljon luonnossa, joten kaikki siihen liittyvä on minulle tärkeää, Minna Pappila jatkaa edelleen.

Asiakkaat saavat kiitosta

Vanha Vuosaari on väljästi rakennettua ja kultuurihistoriallisesti merkittäväksi alueeksi aikanaan inventoinnin yhteydessä merkitty asuinalue. Alueen asuntojen enemmistö on omistusasuntoja ja monet asukkaat ovat asuneet siellä hyvinkin pitkään. 

Uusia lapsiperheitä on tullut alueelle viime vuosina, mutta aluetta voisi pitää melkoisena lintukotona ja rauhan tyyssijana.

Iltaisin liikkeellä ovat lähinnä koirien ulkoiluttajat. Koulut, tarhat ja urheilukenttä sijaitsevat turvallisten yhteyksien päässä.

 Minna Pappila kokee tärkeäksi olla itse tiskin takana ja vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa.


-Tällaisessa hieman pienemmässä apteekissa se on ihan käytännön sanelema pakko, mutta tykkään asiakaspalvelusta ja siitä, että saan olla tekemisissä ihmisten kanssa, Pappila kertoo.


-Meillä on mielettömän hienot asiakkaat. Tuovat meille erilaisia lahjoja kiitokseksi saamastaan palvelusta. Kukkia ja suklaata. Se lämmittää mieltä ja kertoo, että olemme onnistuneet, Pappila toteaa iloisella mielellä.


Palvelut ovat palanneet vanhaan Vuosaareen

Alueella pidempään asuneet muistavat kuinka vanhalla ostarilla palveli aikanaan oma apteekki. Ja löytyihän silloin posti, pankki ja paljon muitakin palveluita. Vuonna 2016 valmistuneen uuden ostoskeskuksen myötä alueella on taas saatu uusia yrityksiä ja palveluita.

-Veikkaan, että monet eivät tiedä, että täältä löytyvät ravintoloiden lisäksi esimerkiksi ompelimo ja pesulapalvelut, kukkakauppa, pankki- ja palveluautomaatit ja Postin pakettiautomaatti. Ja tietenkin S-market suurimpana, Pappila listaa uuden ostoskeskuksen palveluita

-Itse kaipaisin tänne kahvilaa, se täältä puuttuu. Yksi liiketila olisi nyt sopivasti vapaana.

-Monet asiakkaamme kiittelevät sitä, että apteekin eteen pääse helposti ja vaivattomasti omalla autolla tai polkupyörällä.

Hyväntekeväisyyttä ja maastopyöräilyä

Yrittäjien arkeen ei usein kuuluu juuri muuta kuin työtä. Miten apteekkari Minna Pappila rentoutuu?

Puutarhanhoito on minulle parasta terapiaa ja maastopyöräily. Tavoitteena on päästä testaamaan myös Vuosaaren pyöräilyreitit, Minna Pappila kertoo harrastuksistaan.

Ja lisäksi olen mukana Lions leidien Soihduissa. Järjestämme keväisin Aurinkokirppistä Aurinkolahdessa ja nyt syksyllä on taas Syyskipinät Hettarin kentällä. Ja paljon muita aktiviteetteja ja hyväntekeväisyyttä.


-Tervetuloa Vuoapteekkiin, meiltä löytyy kaikki samat lääkkeet kuin isoista apteekeista ja kaupan päälle saa erinomaisen asiakaspalvelun, hän toteaa lopuksi.Linkki:
Vuoapteekin nettisivut
Vuoapteekki Facebookissa

Teksti: Pekka Pirkkala/Visit Vuosaari


Kuvat: Pekka Pirkkala/Visit Vuosaari