Vuosaaren urheilutalo juhlii pyöreitä vuosia - 40 vuotta!

Vuosaaren urheilutalo juhlii pyöreitä vuosia - 40 vuotta!

Jaa: WhatsApp Facebook Twitter

Vuosaaren urheilutalon 40-vuotis taivalta voi pitää melkoisena menestystarinana. Sinä aikana talon palveluita on hyödyntänyt noin 15 miljoonaa kävijää. Talossa harrastetaan viikoittain kymmeniä eri urheilulajeja, mutta useimmille se on tullut tutuksi hienosta uimahallistaan ja kuntosaleistaan.

Tapasimme positiiviseen kehitykseen vahvasti vaikuttaneen hallipäällikkö Tarja Korvenpään aurinkoisena syysaamuna. Tarjalla on itselläänkin vahva urheilutausta, uintia on tullut harrastettua aina SM-tasolla. Ja vieläkin hän liikkuu aktiivisesti. Kun tapaamme hän on juuri tullut aamun uinti-treeneistä.

-Uin nykyisin säännöllisesti. Testaan kuntoani ja kestävyyttäni uinnin, pyöräilyn ja juoksun yhdistelminä. Innostun välillä liikaa ja toipuminen kestää sitten useita päiviä, Tarja Korvenpää kertoo hymyssä suin.

-Tulin Vuosaareen hallipäälliköksi vuonna 2007 Järvenpään liikuntatoimesta. Alkuun vastuullani oli muun muassa varaus- ja kassajärjestelmien kehittäminen vastaamaan hallin kasvavia tarpeita.

-Silloinen toimitusjohtaja Kalle Kallio antoi aika paljon valtaa ja talous oli hyvällä mallilla. Siitä oli hyvä jatkaa, Korvenpää valottaa alkuaikojaan.

Vuosaaren urheilutalo on kuulunut vuodesta 2009 alkaen Urheiluhallit Oy:hyn, jolla on Helsingissä kahdeksan toimipistettä. Helsingin kaupunki omistaa urheiluhallin lähes 90-prosenttisesti. Työntekijöiden määrä on nykyisin 80.

Kovaa kasvua kävijämäärissä

Vuosaaren urheilutalon kävijämäärät ovat kasvaneet Tarja Korvenpään aikana melkein puolella ja vuonna 2018 palveluita käytti huimat 630 000 kävijää, ennätys pari vuotta aikaisemmin oli 649 000 kävijää. Vuosaaren Urheilutalo on yksi suosituimmista urheiluhalleista Suomessa.

-Olemme pystyneet vastaamaan kasvaneeseen kysyntään hyvin laajennusten ja muun kehitystyön myötä. Ohjattu liikunta on saatu hyvin toimimaan. Meillä pyörii kaikkiaan noin 100 ohjattua liikuntaryhmää viikossa. Siihen päälle vielä päivittäiset uimakouluryhmät.

Vuosaaren urheilutalossa harrastetaan yllättävän montaa lajia. On telinevoimistelijoita, kuntoilijoita, voimannostajia, kori-, lento-, jalka- ja sulkapallon harrastajia. Rullaluistelua, liitokiekkoa, taistelulajeja ja balettia. Ja tietenkin uimarit, triathlonistit ja salibandyn pelaajat.

-Ja edellisen lisäksi kokoustilojamme käyttävät muun muassa taloyhtiöt, eri harrasteseurat ja puolueetkin.

-Keskeinen sijaintimme lähellä Vuosaaren metro-asemaa ja hyvä pysäköintitilat tarkoittavat sitä, että meille on helppo tulla kävellen, pyörällä, julkisilla ja myös omalla autolla.

Nuoria ja senioreita

-Vuosaaressa seniorit liikkuvat erityisen paljon verrattuna muihin halleihimme. Jostain syystä olemme tavoittaneet heidät erityisen hyvin.

-Viimeisin laajennus toi meille sitten taas paljon nuoria kävijöitä. Hyppytorni ja liukumäki toimivat hyvinä houkuttajina.

Jatkossakin kasvetaan

Vuosaari kasvaa jatkossakin ja tähän varaudutaan myös Vuosaaren urheilutalossa.

-On selvää, että meidän tulee reagoida asukasmäärien kasvuun. Seuraavaa laajennusta jo mietitään, etenkin lasten ja nuorten liikuntamahdollisuuksia tukevaa toimintaa. Toki tulevaisuuden haaveena olisi jossain vaiheessa saada maauimala myös tänne itään.

Onnea 40-vuotiaalle, kiitos upeista vuosista ja entistä uljaampaa tulevaisuutta!