Rastilan kartano elää luovaa vaihetta

Rastilan kartano elää luovaa vaihetta

Jaa: WhatsApp Facebook Twitter

Kun astuu uudistettuun Rastilan kartanoon, niin tulee väkisinkin hyvälle tuulelle. Muutama vuosi sitten paikka oli hetken tyhjillään, mutta nykyisten omistajien myötä se on herännyt uuteen kukoistukseensa.

Hyvällä maulla ja tyylillä kevyesti uusittu kartano näyttää viihtyisältä ja tunnelma tuoksuineen houkuttelee kävijää varmasti tulemaan uudestaankin. Rastilan kartano on nykyisin suosittu niin paikallisten asukkaiden lounaspaikkana kuin ympäri Helsinkiä tulevien yksityis- ja yritysasiakkaiden juhla- ja kokouspaikkana.

Itään kivaa meininkiä

Nykyisten yrittäjien tausta on vahvasti vuosaarelainen ja itähelsinkiläinen. Kartanon yläkerrassa Jere Järvinen ja Teemu Konttila pyörittävät Monami Agency mainos- ja suunnittelutoimistoa ja alakerrassa toimii tytäryhtiö Cafe Monami. Kahvilassa toimitaan Järvisen perheen voimanaisten Nooran ja Lauran johdolla.

-Kävimme kartanolla usein jo edellisen omistajan aikoina. Pidimme paikasta kovasti ja kuulimme sitten myöhemmin, että paikka on ilman yrittäjää. Päätimme selvittää asiaa ja mahdollisuuksia, Jere Järvinen kertoo.

-Olemme molemmat idästä. Perheemme on Vuosaaresta ja Teemu taas alunperin Kontulasta, joten kyllähän tässä palattiin juurille. Halusimme muutenkin saada itään kivaa meininkiä, hän jatkaa.

Jere Järvinen ja Teemu Konttila eivät ole ainoat juurilleen palaajat. Valtakunnan päämedioista saimme juuri lukea kuinka maailmallakin tunnettu ja arvostettu merkkibrändi Ivana Helsinki siirsi kivijalkamyymälänsä sillan toiselle puoleen Marjaniemeen.

Itäisen Helsingin valtteina toimivat sijainnin ja yhteyksien lisäksi ainutlaatuinen luonto, merellisyys ja tietynlainen urbaani katu-uskottavuus.

-Toimistomme on sijainnut monissa tiloissa ympäri keskustaa. Onhan tämä kartanon tunnelma nyt ihan jotain muuta. Kokonaisuus soveltui erinomaisesti tarpeisiimme, Teemu Konttila osallistuu keskusteluun.

-Pyrimme saamaan vanhaa kartanonhenkeä takaisin paikan historiaa kunnioittaen, Konttila jatkaa.

Palkittuja ammattilaisia alallaan

Jere ja Teemu ovat suhteellisen nuoresta iästään huolimatta omalla alallaan kokeneita ja palkittuja ammattilaisia. Kartanon yläkerrassa työskentelee tällä hetkellä vajaa kymmenen markkinoinnin ja media-alan taitajaa ja viimeaikaisten uusien projektien myötä tilat ovat jo tehokäytössä.

-Olemme Teemun kanssa tehneet pitkään menestyksekästä yhteistyötä. Parikymmentä vuotta olemme olleet jo yrittäjinäkin. Toimistomme asiakaskunta muodostuu edelleen ulko- ja kotimaisista asiakkuuksista, Jere Järvinen kertoo

Yläkerrassa vieraillessa katse kiinnittyy lukuisaan joukkoon alan palkintoja. Hienoa, että Vuosaareen on saatu lisää työpaikkoja ja luovan alan huippuosaamista. Molempia tarvitaan alueella.

-Itse toimin suunnittelijana ja taiteellisena johtajana kun taas Teemu vastaa asiakkuuksista, konseptisuunnittelusta ja hallinnosta. Ja käytännössä yhdessähän tätä hommaa tehdään. Meillä on hyvä tiimi kokeneita ammattilaisia täällä kartanolla ja tarvittaessa lisää verkostossamme.

Kartanolla leivottua ja valmistettua

Kun Rastilan kartanossa tilaa ruoka-annoksen, piiraan tai kakun, niin voi olla varma siitä, että se on paikan päällä tehtyä.

-Kahvila- ja ravintola –liiketoiminnassa käytetään nykyisin paljon puolivalmisteita. Meille taas tulee tänne oikeasti mm. jauhosäkkejä ja kananmunia, joista tuotteet valmistetaan, Cafe Monamista vastaava Noora Järvinen kertoo valmistusprosessista.

-Nykyisin on melkoisena haasteena löytää töihin ihmisiä, jotka osaavat aidosti kokata ja leipoa.

Olemme halunneet tarjota laatua asiakkaillemme ja pyrimme kunnioittamaan keittiössämme suomalaisia ruoanvalmistuksen perinteitä.

-Listaltamme löytyy suolaisia piiraita, kakkuja ja muita leivonnaisia sekä lounasruoka. Kaikki tuotteet on valmistettu ja leivottu meillä – tuoreista ja parhaista suomalaisista raaka-aineista, hän toteaa lopuksi.

Juhliin ja kokouksiin – erityisesti lapsiperheille

Yksi Rastilan kartanon ja Cafe Monamin parhaita puolia on sen saavutettavuus. Metrolla pääsee helposti paikalle aina Espoota myöten.

-Kesän tilauskirjamme on pullollaan erilaisia juhlia häistä ja rippijuhlista synttäreihin. Myös yritykset ovat löytäneet hyvin tiensä Rastilan kartanolle.

-Sijaintimme metro-aseman läheisyydessä on selkeä valtti. Ja Vuosaaren sijainti molempien kehäteiden itäisenä päätepysäkkinä vaikuttaa myöskin. Tänne on helppo tulla kauempaakin.

Pienen lapsen vanhempana voisi ajatella, että Rastilan kartanon yksi ehdoton vahvuus on myös sen ainutlaatuinen ympäristö. Paitsi, että se on kulttuurihistoriallisesti kovin merkittävä, niin pienten lasten vanhemmille se tarjoaa merkittävää helpotusta.

Pienokaiset kun eivät tunnetusti viihdy juhlissa yhtä kauan aloillaan kuin vanhempansa, niin kartanon terassi ja upeat viheralueet mahdollistavat kesäjuhlissa turvallisen leikkimisen ja juoksemisen ulkosalla. Vaikkapa isovanhempien valvovien silmien alla.

Käyttäkää paikallista

Kysyttäessä Rastilan kartanon yrittäjien terveisiä vuosaarelaisille, niin vastaus tulee nopeasti.

-Käyttäkää paikallisia palveluita. Se on ainoa tapa varmistaa, että laadukkaat palvelut säilyvät ja kehittyvät saarellemme.

-Iloksemme voimme todeta, että vuosaarelaiset ovat alkaneet herätä asian suhteen. Esimerkiksi klubi-illoissamme alkaa olla jo aika mukavaa vipinää.

Tutustu tarkemmin Cafe Monamiin linkin takaa.

Teksti: Myvuosaari
Kuva: Cafe Monami