Lomaile lähellä ja lumoudu luonnosta Hotel Rantapuistossa

Lomaile lähellä ja lumoudu luonnosta Hotel Rantapuistossa

Jaa: WhatsApp Facebook Twitter

Vuosaarelaisessa Hotel Rantapuistossa nautiskellaan rauhassa ja lumoudutaan luonnosta.

Mitä tapahtuu kun vuosaarelainen luontoretkibloggari, vannoutunut keskusta-asukas ja naapurikunnan rekryhai saatellaan meren äärelle itä-helsinkiläiseen hotelliin?

Takana ja edessä retkottaa työpäivä ja aikaa on 18 tuntia. Käytössämme on Hotel Rantapuiston särmikäs ekomökki Marimekko Nolla, hotellihuone merinäköalalla ja herkuista herkuin herkkukori. Toisaalta retkireppuun on pakattu sissipuukko, kuksat, hyttyskarkotetta ja aimoannos kreisiä jälleennäkemisen riemua.

Poimi tästä jutusta vinkit omaan vierailuun ja ihastu Hotel Rantapuistoon, hotelliin jonka ikkunoista tulvii luonto, pihalla voi ihailla tähtitaivasta ja jonka lakanoissa voi nukahtaa aallokon ääniin.

Astelemme rantametsän polulla. Nuoret koivut hipovat käsivarsia ja varvikko kutittelee nilkkoja. Mättäältä pilkistää muutama puolukka ja sen jälkeen unikko. Olemme saapuneet yöpaikkaamme, Marimekko -kuosein stailattuun ekomökkiin, Marimekko Nollaan.

Majoitteen muotokieli on ennalta tuttu, onhan mökki komeillut jo lukuisissa sosiaalisen median julkaisuissa. Kun avaamme oven, seinän kokoinen taideteos yllättää. Kulmikkaisiin kehyksiin mahtuu liikettä ja ääntä kun kapellimestarina taituroi luonto. Nämä kehykset saavat pysähtymään hetkeen ja arjen kiireet katoavat merituulen mukana.

Tähän hetkeen saa pysähtymään myös Hotel Rantapuiston vastaanotosta poimittu herkkukori. En ole herkkukorien vertailun ammattilainen, mutta tämän on oltava niistä paras. Mietitty kokonaisuus, joka vie mennessään sekä kielen että nälän. Korista löytyy somiin purkkeihin pakattuna niin lohisalaattia, kalaa, kasvispyöryköitä ja dippiä sekä ihanat kolmioleivät.

Jälkkäripurkissa on suussa sulavia värikkäitä macaronseja sekä suklaabrownieta. Poimimme Marimekko Nollasta viltin ja asettaudumme rantahiekalle. Nostamme maljan ystävyydelle sekä arkeenkin sujahtavalle lähilomalle. Syömme herkut merelle katsellen. Kauempana rannalla istuu rouva koirineen ja ohi kelluu kajakkiryhmä. Muutoin olemme kolmisin.

Hyvän ruuan kumppaniksi sopii erinomaisesti retki luontoon. Loput tomut kaupunkilaisdaamien harteilta karistellaan suoretkellä! Ystäväni katselevat minua epäuskoisesti kun johdatan heidät hotellin parkkipaikan takana pilkottavaan metsikköön. Hotel Rantapuiston vieressä sijaitsee pieni luonnonsuojelualue ja luultavasti Vuosaaren sympaattisin suo, Rastilan neva.

Pienen metsäpolun varressa pilkottavat jo pitkospuut, mutta erikoinen ryske rikkoo hiljaisuuden. Käyn mielessäni läpi mahdollisia häiriön aiheuttajia ja valmistelen avausrepliikkiä oksia luonnonsuojelualueella taittavalle rymistelijälle. Astumme pitkoksille ja yllätymme! Peloton palokärki katselee vuoroin meitä ja vuoroin nakkelee äänekkäästi kaarnan kappaleita puun rungolta. Olemme saapuneet palokärjen ravintolaan. Luontoelämykset tarjoillaan toisinaan yllättävän lähellä.

Upeasta miljööstä huolimatta tungoksesta ei ole tietoakaan tällä lomalla. Hotel Rantapuisto on tunnelmallinen, alunperin pankin koulutuskeskukseksi 1960 -luvulla rakennettu, hotelli. Puuelementit ja sisustuksen design kalusteet muodostavat tyylikkään ja rauhallisen kokonaisuuden yhdessä valtavista ikkunoista tulvivan luontomaiseman kanssa. Luonnossa liikkuminen sopiikin hotellilomaan paremmin kuin hyvin.

Vaikka runkolinja 560 ja metro kuljettaisivat hetkessä keskustaan, rento oleilu lähialueilla ja hotellin palvelut riittävät täydelliseen minilomaan. Koronaepidemian aikaiset toimet näkyvät ja tilavassa hotellissa vierailu tuntuu kaikin puolin turvalliselta.

Hotel Rantapuiston lähiluonnosta on moneksi. Menopeliksi tutustumiskierrokselle voi lainata hotellin turkoosin Jopon, mutta kiinnostava lenkki taittuu jalkaisinkin. Rantapuistosta voi kävellä vaikkapa Meri-Rastilan pyöreäkiviselle muinaisrannalle tai Ramsinniemen lehtoon ja pitkospuille.

Mekin kierrämme lehtoreitin, jossa muistelemme myrkyllisiä marjoja luonnonsuojelualueen opastaulun innostamana sekä poikkeamme rantapolulle. Muurahaiset ahertavat lukuisilla pesillä, maasta puskee sieniä ja varvut taipuvat jo ruskaan. Paluumatkalla maistelemme sormet siniseksi mustikkaa.

Reippailun ja superfood -tankkauksen jälkeen palaamme Rantapuistoon ja suuntaamme kohti aallokossa keinahtelevaa laituria. Aion mennä uimaan! Roikuttuani aikani uimalaiturin tikkaissa uskallan irroittaa otteeni. Merivesi on yllättävän lämmintä kevyestä elokuisesta tuulesta huolimatta. Uiminen kannattaa aina, eikä hotellin rantasaunan vuokraaminenkaan tuntuisi hassummalta idealta.

Marimekko Nollassa majoittuminen myydään yhdessä hotellihuoneen kanssa. Hotellihuoneessamme on merinäköala, mutta käymme siellä vain piipahtamassa. Nyt on aika kaivaa sissipuukko esille ja tehdä muutama sytyke! Merinäköala tarjoillaan auringonlaskun kera Hotel Rantapuiston nuotiopaikalle. Iltapalaksi paistamme tikkucroisantteja ja keittelemme nuotiokahvit omilla varusteilla.

Olemme reilun neljän tunnin aikana ehtineet tehdä vaikka mitä. Luonnossa aika tuntuu pidemmältä ja Rantapuiston herkkujen äärellä aikaa ei ole kulunut kokkailuun tai eväiden valmisteluun.

Kun lähiloma kuorrutetaan tähtitaivaalla ja Marimekko Nollan eteen heijastuvalla kuunsillalla, ei arjen irtiotolta voisi enempää toivoa. Hyvästelemme keskusta-asujan kotimatkalle ja sujahdamme ekomökin suojiin Marimekko -lakanoihin. Unta ei tarvitse kauaa odotella. Lähiloma luontotwistillä toimii! Ei ruuhkaa eikä ryysistä, vaan hemmottelua ja hetkeen pysähtymistä. Nelijalkaista ystävääkään ei tarvitse jättää hoitoon, sillä Rantapuistoon ovat lemmikitkin tervetulleita. Tätä ei voi kuin suositella!

Aamulla valo tulvii suurista lasi-ikkunoista käytäville kun suuntaamme aamupalalle. Korona-ajan järjestelyistä on huolehdittu hyvin myös ravintolassa: on tilaa, käsidesiä ja valmiiksi annosteltuja pikkukuppeja, joista löytyy muun muassa jugurttia ja marjoja. Rantapuiston makoisa aamupala ja brunssi sopivat mainiosti myös viikonloppu-ulkoilun lomaan. Rauhassa syöty hotelliaamiainen on luksusta.

Hotel Rantapuistossa) on tarjolla niin aamupalaa, brunsseja, erilaisia teema- ja sesonkiruokia, sekä ala carte -annoksia. Hotellin herkuista on höystämään monenlaisia vierailuita - yöpymisellä tai ilman.

Me suuntaamme tahoillemme töihin - lähiloma virkistää ja mahtuu arkeen. Parasta on, että lähilomaillessa aika kuluu rentoutumiseen eivätkä tunnit valu matkantekoon.

Kiitos Hotel Rantapuistolle ihanasta minilomasta, herkuista ja yhteistyöstä! Kiitos myös Visit Vuosaarelle mahdollisuudesta kokeilla ja kirjoittaa lähilomailusta Vuosaaressa.

Lisätiedot Hotel Rantapuiston palveluista www.rantapuisto.fi

Lähiluontovinkit:
Kolme vuosaarelaista luontoretkikohdetta karttoineen, luontotietoineen ja mobiilluontopolkuineen > www.citynature.eu/fi/helsinki
Välinevuokrausta kävelymatkan päässä Hotel Rantapuistosta sekä koottuja retki-ideoita Vuosaaren luontoon. > www.naturaviva.fi
Vinkkejä pääkaupunkiseudun luontoon ja lähiretkille myös lasten kanssa. Lisää vinkkejä Instagramissa ja Facebookissa. > www.luontohetkiblogi.fi

Teksti ja kuvat: Mira Lainiola

(Yhteistyö Hotel Rantapuiston kanssa: majoitus ja herkkukori on saatu jutun laatimiseksi.)