Ehdotus eteni - saadaanko Villa Kuhlefelt kaupunkilaisten käyttöön?

Ehdotus eteni - saadaanko Villa Kuhlefelt kaupunkilaisten käyttöön?

Jaa: WhatsApp Facebook Twitter

Ehdotus merenrantahuvila Villa Kuhlefeltin saamisesta vuosaarelaisten ja kaupunkilaisten aktiiviseen käyttöön eteni seuraavalle kierrokselle OmaStadi osallistavassa budjetoinnissa.

Ehdotus koski Vuosaaren Kallahdenniemellä sijaitsevan merenrantahuvila Villa Kuhlefeltin saamista vuosaarelaisten, kaupunkilaisten ja matkailijoiden aktiiviseen käyttöön.

Villa Kuhlefelt

Villa Kuhlefelt on yli satavuotias puurakennus Kuningattarena tunnetun niemen kärjessä. Huvila sijaitsee lähellä Kallahdenniemen uimarantaa, ulkoilupuistoa ja luonnonsuojelualuetta. Vehreästä pihapiiristä avautuu merinäkymä kohti Helsingin ulkosaaristoa.


Villa Kuhlefeltin puinen päärakennus on rakennettu useassa vaiheessa. Vanhin osa on todennäköisesti 1800-luvun jälkipuoliskolla rakennettu kalastajamökki. Nykyisin talo on suojeltu kulttuurihistoriallisesti arvokkaana.

 Noin 130 m²:n kokoisen päärakennuksen lisäksi alueelta löytyvät sauna, leikkimökki sekä majoitus- ja varastokäyttöön sopiva rakennus.

Torstaina 14.2 Stoassa järjestettiin itäisen piirin OmaStadiRaksa, jossa ehdotuksia työstettiin yhdessä kaupungin asiantuntijoiden ja konsulttien kanssa eteenpäin valmiiksi suunnitelmiksi.

Mikä on OmaStadi?

Kaupunkilaiset ovat voineet ideoida ehdotuksia ja äänestää siitä, miten kaupunki käyttää 4,4 miljoonaa euroa rahaa vuosittain. Ehdotuksia sai jättää OmaStadi-verkkopalvelussa 9.12.2018 asti ja kaupungin toimijat ovat valinneet ehdotuksista kriteerit täyttävät jatkokäsittelyyn.

Tavoitteena oli löytää hankkeita, jotka hyödyttäisivät mahdollisimman monia. Itäiseen suurpiirin budjetti on 734.000 euroa. OmaStadi on Helsingin tapa toteuttaa osallistuvaa budjetointia.

Ehdotusta jatkotyöstetään eteenpäin Visit Vuosaaren, Vuosaari-Seuran ja alueen muiden toimijoiden sekä kaupungin asiantuntijoiden toimesta. Suunnitelmien jatkokäsittelyn jälkeen asiantuntijat laskevat suunnitelmille tarkat hinnat ja syksyllä kaupunkilaiset pääsevät äänestämään jatkoon päässeistä ehdotuksista. Alueen ehdotuksia voivat silloin äänestää kaikki 12-vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat helsinkiläiset.

Kuvat: Helsingin kaupunki