Kun luulet kokeneesi kaiken

Kun luulet kokeneesi kaiken

Jaa: WhatsApp Facebook Twitter

Kokemusta Superwood-festivaalista voisi verrata Martin Scorcesen Illasta aamuun (After Hours) –elokuvan tunnelmiin, jossa hieman tylsää toimistotyötä tekevä päähenkilö joutuu New Yorkissa yhden yön aikana yhä oudompien sattumusten ja unenomaisten koettelemusten keskelle.

Vuosaari, lokakuu 2019.

Pimeässä metsässä meren rannalla sijaitseva designhotelli hehkuvine valoineen täyttyy yöllisistä vaeltajista sekä yllätyksellisistä ohjelmanumeroista.

Samalla tavalla kuin edellä mainitussa elokuvassa, upea visuaalisuus, musiikki ja hieman yliampuvat hahmot luovat unenomaisen tunnelman, joka säilyy iholla pitkään. Superwood-festivaalissa vieraat ovat osana suurta taideteosta ja kuitenkin samaan aikaan kuin oman äidin turvallisessa sylissä, outoa tapahtumaketjua sivusta seuraten.

Jos metsään haluat mennä nyt, niin takuulla yllätyt

Perjantai-illan jännittävimpiä hetkiä koetaan Woodtourilla, jossa hotellin ympäristöön tehdyillä salaisilla rastipisteillä voi kokea aitoja yllätyksiä ja kulttuurielämyksiä mukana olevien loistavien taitelijoiden esitysten myötä.

Taitelijoina muun muassa Jari Sillanpää, Sam Yaffa, Meeri Koutaniemi, Honey B & T-Bones, Mira Luoti ja Lea Laven. Kuka heistä nousee merestä esiintymään, kenet näet hotellin katolla tai puolipukeisena kylvyssä ja keiden kanssa opettelet tanssimaan leirinuotiolla.

Runoutta, filmejä ja mielenkiintoisia puhujia

Superwood on kulttuurinnälkäiselle kuin Disney World Aku Ankasta diggaaville. Tarjontaa riittää joka lähtöön. Kirjailija Antti Nylen puhumassa runoudesta, filmejä luuppina näyttelijä Antti Luusuanniemen alustamina ja erikoisuutena vaatevalmistaja Makian ja Ivana Helsingin tulevaa yhteistyötä pohjustava minicamping-elokuva.

Sekä ainutlaatuinen fireplace-chat, jossa kävijä pääsee lähelle artisteja. Dokumentaristi Marko Vuorinen haastattelee ja yleisö saa esittää esiintyjille kysymyksiä.

Pure mua hymypoika

Yksi Superwood-festarin parhaita puolia on ehdottomasti se, että se on vapaa genre-ajattelusta panostaen vahvaan tunteeseen ja elämyksiin. Kun samalla festarilla voit kuulla Meiju Suvaksen Pue mua-hitin ja Maaritin Jäätelökesän tai Hymypojan, niin siinä on jotain todella vapauttavaa. Puhumattakaan siitä, että samalle päälavalle nousee kitararockia esittäviä yhtyeitä kuten Plastic Tones tai Grandmother Corn.

Woodland Cafessa ohjelmaa ympäri vuorokauden koko tapahtuman ajan

Woodland Cafessa tapaa uusia artisteja ja erikoisuuksia, aina Vantaan seudun ikäihmisten ukulelebändistä Kimmo Pohjoseen. Ohjelmaa riittää 45h ja koskaan ei tiedä mitä sieltä seuraavaksi tulee.

Levyjä lautaselle latovat mielenkiintoiset DJ:t

Viikonlopun aikana saa myös tutustua monien tuttujen ja mielenkiintoisten nimien musiikkimakuun ja –maailmaan. Tiskijukkina toimivat muun muassa Marko Ahtisaari, Riku & Tunna, Laila Snellman ja Anna Perho. Kaikkea discosta maailmanmusiikkiin. Voisi ainakin kuvitella. Totuushan paljastuu vasta paikan päällä.

Matkusta vastuullisesti lähelle

Viikonloppuun mahtuu myös mahdollisuus rauhoittumiseen joogan, metsäjuoksun ja saunomisen muodossa. Urbaanit ja nuorekkaat aikuiset pääsevät tähän festariin vastuullisesti myös metrolla ja saavat syödäkseen Rantapuiston keittiömestari Markku Luolan loihtimia kasvisruoka-elämyksiä.

Lumikuningattaren taikojen pauloissa

Paola Suhonen tunnetaan suuren yleisön keskuudessa parhaiten menestyneenä vaatesuunnittelijana Ivana Helsinki-tuotemerkin takana. Hänen taustansa sekä laaja-alaisen tekemisensä tietäen ja nyt erityisesti Superwoodin hengessä hänen voi kuvitella olevan pohjoinen lumikuningatar, jonka mieletön luomisvoima synnyttää ainutlaatuisia populäärikulttuurin helmiä, taideteoksia ja –elämyksiä, joiden todellinen arvo ja suuruus tajutaan vasta myöhemmin.

Superwood-festivaali kuuluu omassa lajissaan mestariteoksiin, kansainvälisestikin asiaa tutkailtuna. Kun luulet nähneesi ja kokeneesi kaiken, tsekkaa Superwood.

Tule koko viikonlopuksi tai yhdeksi illaksi

Voit ostaa itsellesi ja puolisollesi tai kaverillesi hotellipaketin koko viikonlopuksi tai päivälippuja tilanteesi mukaan. Tapahtuma on herättänyt kiinnostusta myös monien yritysten pikkujouluvastaavien keskuudessa ja se soveltuu loistavasti myös vaikka virkistyspäivien tai synttäreiden pitopaikaksi.

Kahden hengen hotellipaketti maksaa aamiaisineen 580 euroa. Se sisältää kaiken festivaalitarjonnan ja vip-mahdollisuuden Woodtourille. Voit tulla paikalle myös makuupussin ja teltan kanssa hintaan 80 euroa/3henkeä tai ostaa päivälipun 55 euron hintaan.

Liput Tiketti.fi tai Superwoodin sivuilta.

Katso ohjelma ja hintatiedot tarkemmin Superwoodfestival.com tai Facebookista.

Superwood-festival 4-6.lokakuuta Hotel Rantapuistossa.

Teksti: Pekka Pirkkala
Kuvat: Superwood/Ivana Helsinki