Helsingin Satama palkittiin vuoden vihreimpänä satamana

Helsingin Satama palkittiin vuoden vihreimpänä satamana

Jaa: WhatsApp Facebook Twitter

Kansainvälinen Green Shipping Summit myönsi Helsingin Satamalle vuoden vihreimmän sataman palkinnon. Palkinto jaetaan ympäristöystävällisten hankkeiden toteutuksesta sekä haitallisia päästöjä vähentävien ympäristömääräysten ja -sääntöjen noudattamisesta, jopa ylittämisestä. Voittajat valittiin alan toimijoiden äänestyksellä. Helsingin Sataman nosti voittoon risteilyliikenteelle suunnattu alennus, jolla houkuteltiin varustamoja jättämään alustensa jätevedet sataman laitureilla suoraan Helsingin jätevesijärjestelmään.

– Tuntuu hienolta, että Helsingin Sataman pitkäjänteinen työ merenkulun ja satamatoiminnan ympäristövaikutusten hallitsemiseksi on huomattu, kommentoi toimitusjohtaja Ville Haapasaari.
– Jäteveden vastaanottomahdollisuudet ovat erinomaiset jokaisella Helsingin Sataman laiturilla ja hintakannustimemme osoittautui toimivaksi. Nykyään noin 90 prosentilla kansainvälisten risteilyalusten käynneistä jätetään jätevettä Helsinkiin.
– Ympäristön hyväksi tekemämme työ jatkuu myös tästä eteenpäin voimakkaana, sillä haluamme tulla kestävän kehityksen edelläkävijäksi omalla alallamme.

Green Shipping -tunnustukset 2018 nostavat esille merenkulun ammattilaisten ponnisteluja ja saavutuksia. Yrityksiä palkitaan parhaista käytännöistä ja laadukkaasta toiminnasta merenkulun eri osa-alueilla. Vuoden vihreimmän sataman lisäksi palkittiin vihrein satamapalvelun tuottaja, poikkeuksellisin panostus terveyteen, turvallisuuteen ja ympäristöön, vihrein ja innovatiivisin laivanrakennusratkaisu ja vihrein laivanvarustamo.

Palkinto jaettiin Amsterdamissa 2.10.2018, kolmannessa kansainvälisessä Green Shipping -huipputapahtumassa. Tapahtuma on tarkoitettu merenkulun ammattilaisille, jotka kannattavat ympäristöystävällisiä käytäntöjä laivaliikenteessä ja merenkulussa.

Lisätietoja: https://www.gssummit.org/

Lue myös:
https://www.portofhelsinki.fi/helsingin-satama/ajankohtaista/uutiset/lahes-kaikilla-kansainvalisten-risteilijoiden-aluskaynneilla

https://www.portofhelsinki.fi/helsingin-satama/ymparistovastuu