Vuoludoc esittää - Matka merelle

Vuoludoc esittää - Matka merelle

29.04.2019

18.00

Vuotalo – Mosaiikkitori 2, Vuosaari

Vapaa pääsy - K18

Tapahtumajärjestäjä: Vuotalo

Matka merelle -elokuva kuljettaa katsojan yhdelle maailman kauneimmista merialueista.

Mikä on kohtuullista? Mihin kohtuullisuutta tai kohtuutta tarvitaan? Mitä, jos sitä ei ole tai sitä ei saavuteta? Mihin kaikkeen kohtuullisuuden voi liittää? Voiko kohtuullisuutta käyttää väärin? Vuosaaren lukiossa kevään 2019 ilmiönä on YK:n teemavuoden mukaan Kohtuullisuus. Kohtuullisuutta tutkitaan lukion geomedian kurssilla. Kurssin oppilaat tuottavat yhteistyössä Vuotalon kanssa teemaan liittyvän elokuvanäytöksen koulun oppilaille. Toinen näytös nähdään myös kevään toiseksi viimeisenä maanantaileffana.

Matka merelle (En resa till havet)

Matka merelle -elokuva kuljettaa katsojan yhdelle maailman kauneimmista merialueista. Suomenlahti on paitsi kolmen hyvin erilaisen rantavaltion yhteinen meri, mutta myös geologiansa ja eläimistönsä puolesta ainutlaatuinen merialue. Suomenlahtea on sanottu myös yhdeksi maailman saastuneimmista merialueista.

Jouni Hiltusen ohjaamassa luontoelokuvassa Suomenlahdella kohtaavat runsas meriluonto, monipuolinen eläimistö sekä meren tilaa tarkkailevat ja siihen vaikuttavat ihmiset. Henkilöiden tarinat ovat sekoitus lintutieteilijän ja merentutkijan intohimoa sekä pienen pojan uteliaisuutta jälkipolville periytyvää merta kohtaan.

Jouni Hiltunen halusi näyttää pojalleen nuoruutensa Suomenlahden, jonka vesi on kirkasta ja luonto monimuotoinen. Minkälainen tuo aiemmin paratiisina näyttäytynyt meri on nyt, vuosikymmeniä myöhemmin?

Kesto 78 min
Kieli: suomi, ruotsinkiel. tekstitys