Vuo luonnon luo

Vuo luonnon luo

05.06.2019 – 09.08.2019

0.00

Vuotalo – Mosaiikkitori 2, Vuosaari

Vapaa pääsy

Tapahtumajärjestäjä: Vuotalo

Vuo Luonnon Luo -näyttely on kahden vuosaarelaisen kuvataiteilijan kesää kohti ja sen läpi virtaava yhteisnäyttely.

Helsingin kaupungin 450-vuotistaiteilijatalon taiteilijapariskunta esittelee uusimpia teoksiaan. Työt ovat syntyneet lähiympäristön innoittamina Vuosaaren ympäristössä (mm. Aurinkolahti, Uutela). Esillä on piirustuksia, akvarelleja, veistoksia, valokuvia ja videoita.

Teokset ovat syntyneet Itämeren vienossa tuulessa, nousevan auringon siivilöimässä valossa, kevättaimien kasvutahdissa, puiden ja lintujen maisemateatterissa, mutta myös ihmisen kulttuurimaisemaa muokkaavassa puristuksessa.

Vuosaari oli saari yli 500 vuotta sitten. Sen erotti maasta pitkä ja kapea virtaava salmi, joka kuihtui, tehden Vuosaaresta niemen.

Vuo-sana tarkoittaa uomassaan virtaavan veden tai jonkin asian yhdensuuntaista etenemistä.

Fysiikassa vuo tarkoittaa kentän vaikutusta pinnan läpi, esimerkiksi mikrofonin magneettikentän vuo sähkökitarassa siirtää kielten värähtelyn vahvistimeen.

Taiteilijapariskunta, Rozalia Janovic – kuva- ja keramiikkataiteilija ja Kari Paajanen – valokuvataiteilija, on käsitellyt ihmisen luontosuhdetta Human Nature-näyttelyissään. Kolmas yhteisnäyttely on saanut nyt nimen Vuo Luonnon Luo.

Vuo Luonnon Luo -näyttelykokonaisuus tulee muuttumaan ja täydentymään kesän kuluessa. Tervetuloa!