Vuosaaren Satamapäivä 2023

Vuosaaren Satamapäivä 2023

Jaa: WhatsApp Facebook Twitter

VUOSAAREN SATAMAPÄIVÄ 2023

Lauantai 26.8.2023 (klo 11-15). Vapaa pääsy/ilmaistapahtuma.

Vuosaaren Satamapäivä on varmasti yksi pääkaupungin erikoisimmista tapahtumista. Normaalisti suljettu satama-alue avautuu kävijöille esitellen Suomen tärkeintä vientisatamaa ja alueen toimijoita.

Voit osallistua alusvierailuihin, seurata työnäytöksiä, tutustua vaikkapa Tullin läpivalaisuautoon, VR Transpointin junaveturiin tai museoautoon, paloautoon tai Kaartin JKR:n miehistönkuljetusvaunuun. Mielenkiintoista kuultavaa ja nähtävää riittää kaikenikäisille.

Tänä vuonna juhlitaan Vuosaaren sataman 15-vuotissynttäreitä ja niiden kunniaksi Gatehouse-rakennuksessa avautuu tapahtuman yhteydessä valokuvanäyttely sataman eri vaiheista kertomaan.

Artistivieraana esiintyy kotimainen lauluntekijä Ollie. Ollie on julkaissut kaksi albumia, jotka kummatkin on noussut albumilistan top-10:een ja Ollien kappaleita on striimattu Spotifyssa noin 30 miljoonaa kertaa. Muusta musiikkitarjonnasta vastaavat paikallisten oppilaitosten eli Vuoniityn peruskoulun ja Vuosaaren lukion musiikkiluokkien lahjakkaat nuoret.

Perheen pienimpiä kiinnostavat varmasti myös Tullin koirat, taikuri ja ihka oikea pomppulinna.

Vuosaaren Satamapäivän rouhea tapahtuma-alue rakentuu Arctic Containerin merikonttien ympärille.

Myös päätapahtuma-alueen lähiympäristössä tapahtuu.

Vuosaaren Merimieskirkossa voit tutustua upeaan kirkkorakennukseen ja nauttia haitarimusiikista tai tilata Live Jukeboxista oman lempikappaleen. Merimieskirkko on tehnyt työtä merenkulkijoiden ja ulkomailla asuvien suomalaisten hyväksi jo vuodesta 1875. Helsingin Sataman henkilökunta esittelee sataman toimintaa lintuperspektiivistä Gatehouse-rakennuksen näköalatasanteelta.

Hyvää ruokaa ja juomaa tarjolla päätapahtuma-alueella ja Gatehousen ravintolassa Lounasmatin toimesta.

Paikalle pääsee helposti pyörällä, julkisilla tai omalla autolla

Bussi 90 Vuosaaren metroasemalta tuo suoraan päätapahtuma-alueen (Hansa-terminaali) eteen, myös polkupyörillä tai omalla autolla pääsee käteväsi paikalle.

Osoite: Hansa-terminaali, Provianttikatu 5, 00980 Helsinki

Vuosaaren Satamapäivä on ilmaistapahtuma ja osa Visit Vuosaari Weekend – tapahtumaviikonloppua. Järjestäjinä Helsingin Satama, Visit Vuosaari ja alueen toimijat.

MUKANA YHTEISTYÖSSÄ:

Arctic Containers, Finnlines, Helsingin Satama, Hotel Rantapuisto, Itä-Helsingin Yrittäjät, Kaartin Jääkärirykmentti, Kauppakeskus Columbus, K- Supermarket Vuosaari, Lounasmatti, Marjaniemen VPK, Merivoimat, Oma Kamu, Paulig, Rajavartiolaitos, Rahtarit, Somefoto, TSKV, Tulli, Vantaan kaupunginmuseo, Visit Vuosaari, VR Transpoint, Vuoniityn peruskoulu, Vuosaaren lukio, Vuosaaren merimieskirkko, Vuosaaren seurakunta ja Vuosaaren VPK