Uudet tuulet puhaltavat Rantapuistossa

Uudet tuulet puhaltavat Rantapuistossa

Jaa: WhatsApp Facebook Twitter

Hotel Rantapuistoon on aina yhtä mukava saapua. Olen osallistunut Rantapuistossa satoihin eri tapahtumiin ja tilaisuuksiin ja yhä edelleen ihmettelen, että miten tällainen paikka voi löytyä juuri Vuosaaresta.

Tällä kertaa olen menossa tapaamaan Hotel Rantapuiston uutta operatiivista päällikköä, Tiina Ruuskaa.

Ensivaikutelma Vuosaaresta

Tiina Ruuska on alun perin kotoisin Pohjanmaalta, asunut Helsingissä kuusi vuotta ja Vuosaari oli hänelle uusi tuttavuus. Siksi onkin hyvä kysellä ensivaikutelmia alueesta.

-Luonnon kauneus ja merellisyys tekivät suuren vaikutuksen ja toki hotelli itsessään myös. Harrastan designia ja liikuntaa. Vuosaaressa ja Rantapuistossa nämä asiat yhdistyvät, Tiina Ruuska kertoo.

-Olen viettänyt lapsuuden kesät Saimaan rannalla, mutta Rantapuistossa työskentelyn myötä meri on alkanut kiehtoa minua yhä enemmän, hän jatkaa.

Ruuska on työskennellyt pitkään alalla, kaikkiaan 15 vuotta, aiemmin muun muassa Hotel Ilveksessä Tampereella ja Radisson Blu -hotelleissa Helsingissä.

Haluamme panostaa kotimaisuuteen ja viihtyvyyteen

Tiina Ruuska näkee Rantapuiston ja Vuosaaren matkailullisessa kehittämisessä suuria mahdollisuuksia.

-Sunnuntai-brunssistamme on tullut erittäin suosittu ja nykyisin meillä on jo kaksi kattausta. Jos haluaa vaihtelua arkeen, niin meille saa tulla syömään ja iltaa viettämään vaikka koko perheen kera.

-Haluamme tarjota vuosaarelaisille viihtyisän olohuoneen luonnon ja meren äärellä. Meillä voi nauttia laadukkaista kotimaisista raaka-aineista tehdyistä herkuista, kuten vaikkapa kuulusta särkiburgeristamme. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, Ruuska jatkaa innoissaan.

Vastuullisuus on nykyisin tärkeä osa palvelua

Hotel Rantapuisto kuuluu kotimaiseen Prime Hotels -ketjuun, jolla on persoonallisia ja uniikkeja hotelleja ympäri Suomea. Näistä tunnetuimmat lienevät Hyvinkäällä sijaitseva Hotel Sveitsi ja vankilahotelli Hotel Katajanokka Helsingissä. Jätkäsaareen on avautumassa myös Pohjoismaiden ensimmäisen taidehotelli, jonka nimeksi tulee Hotel AX (Art Experience).

-Meillä on tavoite tulla tunnetuksi Suomen parhaasta palvelusta ja vieraanvaraisuudesta, Ruuska kertoo ketjun tavoitteista.

-Nykyisin osana palvelua on se, että kuinka alan toimijat sitoutuvat ympäristöstä huolehtimiseen. Kun saa työskennellä näin ainutlaatuisissa luonnon keskellä, niin vastuu ikään kuin korostuu, hän jatkaa.

-Olemme Rantapuistossa tehneet jo pidempään yhteistyötä John Nurmisen Itämeri-säätiön kanssa Itämeren pelastamiseksi ja hotellillemme on myönnetty Green Key-sertifikaatti, joka tarkoittaa että meillä kaikki tekeminen mietitään aina myös ympäristö lähtökohdista.

Kesällä vietetään häitä ja juhlitaan

Hotel Rantapuisto tunnetaan erityisesti kokous- ja kongressihotellina, mutta viime vuosina erityisesti kesäviikonloput ovat täyttyneet häistä ja muista yksityisjuhlista.

-Kesäviikonloput alkavat olla kohta täynnä, joten jos juhlia miettii, niin kannattaa olla heti yhteydessä asiakaspalveluumme.

Hotel Rantapuistosta löytyy kokous- ja juhlatiloja moneen lähtöön. Aina 300-hengen audiotoriosta merellisen rantasaunan edustustiloihin. Juhlat järjestyvät Ravintola Furussa, juhlasalissa tai vaikka terasilla.

Tapahtumat ovat taas tuloillaan

Nyt kun koronatilanne on parantumassa kesää kohden ja muutenkin muuttumassa osaksi normiarkeamme, niin Helsinki ja Suomi ovat tulevana kesänä tapahtumia tulvillaan.

-Me olemme kesällä mukana Visit Vuosaaren tapahtumissa ja sen lisäksi meillä on nyt keväällä hotelillamme joogaretriitti yhteistyössä Fit-lehden kanssa. Syksyksi tulossa vanhaan malliin Ivana Helsingin Superwood ja Pakanalliset syysmessut, joka keskittyy mm. kansanperinteisiin ja luonnonuskontoihin.

-Olemme innoissamme tulevasta ja odotamme aurinkoista kesää ja hyvää vuotta. Tervetuloa Rantapuistoon syömään ja nauttimaan, Ruuska toivottaa lopuksi.

Se on jännä miten merellisessä maisemissa upeiden mäntyjen keskellä sijaitseva design-hotelli tuo olemuksellaan joka kerta omaan arkeen pientä luksusta. Vaikka nauttisi vaan kahvit hotellin aulassa tapaamisen yhteydessä, niin sitä on ikään kuin parempi ihminen kun kävelee ovesta ulos. Rantapuiston henki koskettaa ja jättää jälkensä kävijään. Tai ainakin allekirjoittaneeseen.

Teksti: Pekka Pirkkala
Kuvat: Pekka Pirkkala ja Hotel Rantapuisto