Tuttu tarina – työn mukana Helsinkiin

Tuttu tarina – työn mukana Helsinkiin

Jaa: WhatsApp Facebook Twitter

Kirsi Hyvärinen työskentelee nuorten aikuisten parissa ja muutti reilu vuosi sitten työn perässä Lahdesta Helsinkiin. Aurinkolahteen saapuessaan hänelle selvisi uusi kotipaikka saman tien.

Tapaamme Kirsin kanssa Kahvila Kampelassa. Kesän päättymistä on juuri viikonloppuna juhlittu Helsingin Venetsialaisissa ja syksyinen sade ropisee ikkunoihin. Lohikeitto maistuu ja juttua riittää.

– Minua oli varoitettu, että älä vaan sinne Itä-Helsinkiin muuta. Utelias luonne kun olen, niin päätin kuitenkin tulla tutustumaan. Uutelan rantaan saapuessa tiesin samoin tein, että tännehän minä muutan, Kirsi Hyvärinen kertoo.

– Olen tottunut asumaan Lahdessa veden äärellä ja tämä Aurinkolahden ranta on aivan ainutlaatuinen. Aikuiset tyttäreni asuvat Helsingissä ja minä tulin sitten hieman myöhemmin töiden mukana tänne, hän jatkaa.

Talvella on luksusta tulla kuivin jaloin autotallista kotiin.
Kirsi asuu Lemminkäisen rakentamassa Kahvikorttelissa. Vierestä löytyy oma lähikauppa, mutta tarvittaessa myös kauppakeskus Columbuksen kaikki palvelut ja metro-asema.

– Liikun työni johdosta paljon omalla autolla ympäri Uuttamaata, mutta jos haluan lähteä esimerkiksi Helsingin keskustaan, niin se käy tosi kivasti metrolla. Vuosaaresta pääsee kätevästi joka puolelle, esimerkiksi Lahden suuntaan. Käyn siellä säännöllisesti, poikani asuu edelleen siellä, Kirsi kehuu Vuosaaren yhteyksiä.

– Olen ollut kaikin puolin tyytyväinen. Kun alue rakentuu samaan aikaan hiljalleen, niin se toki tuo joskus pieniä häiriötä asukkaille.

– Talvella on kiva kun autotallista pääsee ostosten kanssa kuivin jaloin palaamaan kotiin. Asuntoni parhaita puolia ovat iso lasiparveke ja yleinen laatutaso. Asunnossa ja talossa on erinomainen äänieristys, joten äänet ulkoa eivät kantaudu sisään, hän jatkaa.

Uutelan koirapuistossa kuulee parhaat jutut

KRoopeirsin koira Roope on labradorinnoutajan ja kultaisennoutajan risteytys eli koiraharrastajien kielellä ns. mixeri.

– Uutelan koirapuisto on ollut minulle mahtava sosiaalisen elämän ympäristö. En tuntisi ja tietäisi puolikaan paikallisista asioista, jos en kävisi siellä. Sieltä on löytynyt paljon uusia tuttuja. Pysyn perillä siitä mitä kaikkea Vuosaaressa tapahtuu.

– Monet siellä tapaamani muulta muuttaneet ovat sanoneet, että kun tulee Vuosaareen, niin tänne on helppo jäädä. Ehkä se on tämä luonto ja meri.

– Ainakin itselleni Kallvikin ja Uutelan ulkoilureitit meren rannalla ovat todella tärkeitä. Roopekin tykkää niistä, Kirsi toteaa hymyssä suin.

Ja vielä yksi juttu
– Yksi asia joka minun pitää vielä nostaa esille on Vuosaaren kulttuuripalvelut. Täällä on jatkuvasti jotain mukavia tapahtumia. Viimeksi Helsingin Venetsialaiset. Vuotalossa pyörii hyviä leffoja ja valtakunnan ykkösnimien konsertteja. Sieltä löytyy myös kirjasto, Kirsi toteaa lopuksi.

Kiitos

Teksti: Pekka Pirkkala
Kuvat: Pekka Pirkkala ja Kirsi Hyvärinen