Visit Vuosaari Weekend 2020 peruttu

Visit Vuosaari Weekend 2020 peruttu

Jaa: WhatsApp Facebook Twitter

Tiedote 4.6.20

Kaupunginosafestivaali Visit Vuosaari Weekend on peruttu vuodelta 2020.

Viime vuosien aikana kovasti suosiotaan kasvattanut kaupunginosafestivaali Visit Vuosaari Weekend on päätetty peruttaa vuodelta 2020. Visit Vuosaari Weekend pitää sisällään mm. Helsingin Venetsialaiset-, Vuosaaren Satamapäivä- ja Rastilan retkipäivä-tapahtumat.

-Seurasimme koronatilanteen kehittymistä niin pitkälle kuin mahdollista. Vaikka festivaalimme ajankohta on perinteisesti elokuun viimeinen viikonloppu ja tilanne on nyt hieman parempi, niin tämänkään hetkisten tietojen valossa emme voi taata täyttä turvallisuutta kävijöille ja yhteistyökumppaneillemme, kertoo tapahtuman tuottaja Pekka Pirkkala

-Aloitimme viime vuoden lopulla yhteistyön Helsingin kaupungin kanssa ja meillä oli tälle vuodelle suunnitteilla huomattavasti entistä suurempi tapahtumaviikonloppu uusine mielenkiintoisine kumppaneineen. Nyt siirrytään suunnittelemaan ja rakentamaan vuotta 2021, hän jatkaa.

Visit Vuosaari Weekendiä tehdään hyvässä yhteistyössä kymmenien paikallisten yritysten, yhdistysten, koulujen ja harrastusseurojen kanssa. Vuonna 2019 Visit Vuosaari Weekend sai liikkeelle arviolta noin 25 000 - 30 000 kävijää. Tapahtumaviikonloppuna yleisöllä on ollut mahdollisuus mm. juhlia kesän päättymistä Helsingin Venetsialaisissa, tutustua satamaan ja suuriin laivoihin Vuosaaren Satamapäivässä sekä viettää aikaansa luontoretkeilyn parissa Rastilan kartanopuiston maisemissa.

-Vaikka isoja tapahtumia perutaan, niin Vuosaari on kuitenkin kesän auki. Läheltä tai kaukaa tulevan kotimaisen matkailijan kannattaakin huomioida, että Vuosaari on Helsingin vihrein ja merellisin kaupunginosa, joka äänestettiin maan johtavan päivälehden (Helsingin Sanomat) lukijoiden toimesta pääkaupungin kauneimmaksi kaupunginosaksi muutama vuosi sitten.

-Vuosaaresta löytyy pääkaupungin parhaimmat uimarannat, hotelleja, rantakahviloita ja viiden tähden leirintäalue upeissa merellisissä maisemissa. Ja palveluita avataan parhaillaan uudet turvallisuusohjeet huomioiden.

Tutustumisen arvoisia ovat myös mm. Uutelan ja Kallvikinniemen luontoalueet, Mustavuoren linnoitukset ja Vuosaaren huippu. Vuosaari on mainio kohde erityisesti lapsiperheille, veneilijöille ja lemmikkien kanssa liikkuville. Tervetuloa!

Visit Vuosaari toimijat ja pääyhteistyökumppanit:
Finnlines, Helsingin Satama, Hotel Rantapuisto, Kahvila Kampela, Kiinteistömaailma Vuosaari, Rastila Camping Helsinki, Cafe Monami, Vuo-kiinteistöpalvelu, Vuosaaren urheilutalo, Vuotalo, kauppakeskus Columbus ja Itä-Helsingin Yrittäjät.

Tapahtumia rakentamassa ja tärkeinä kumppaneina ovat olleet vuosittain mm. Tulli, Paulig, Rajavartiolaitos, Merivoimat, Stadin Ammattiopisto, Eckerö Line, Arctic Container, Lounasmatti, Vuosaaren Purjehtijat, Vuosaaren Merimieskirkko, VUK Vuosaaren urheilukalastajat, Rahtarit, Helsingin Kokoomus ja Kaartin Jääkärirykmentti.