Suomen suosituin leirintäalue sijaitsee Vuosaaressa

Suomen suosituin leirintäalue sijaitsee Vuosaaressa

Jaa: WhatsApp Facebook Twitter

Vuosaarella on taas syytä ylpeyteen, sillä tällä kertaa Suomen suosituimmaksi leirintäalueeksi on osoittautunut Rastila Camping Helsinki. Viime vuonna Helsingin ainoa leirintäalue Rastila Camping Helsinki oli yöpymisvuorokausiltaan Suomen suurin.

Leirintäalue, jonka viereen pääsee metrolla

Selvittelin Rastilan leirintäalueen suosion salaisuutta haastattelemalla alueen leirintäpäällikköä Terhi Paarnioa.

– Suosio johtuu meidän sijainnista, sillä olemme hyvien kulkuyhteyksien päässä pääkaupunkiseudun palveluista. Maailmassa ei ole myöskään toista leirintäaluetta, johon pääsee metrolla, Paarnio sanoo.

Rastila Camping Helsinki on viiden tähden leirintäalue, joka sijaitsee metron läheisyydessä noin 20 minuutin päästä Helsingin keskustasta. Alueella on saatavilla matkailuajoneuvopaikkoja, eritasoisia mökkejä sekä telttapaikkoja.

– Alue on saanut paljon kiitosta siisteydestä ja viihtyisyydestä, turvallisuudesta sekä hyvästä palvelusta. Alueelle ovat kaikki tervetulleita niin läheltä kuin kaukaa.

Leirintäalueelta löytyy myös mm. saunoja, kokoustiloja, lasten leikkipaikkoja, WLAN-yhteys sekä välinevuokrauksia vuodenaikojen mukaan. Rastila Camping Helsinki sijaitsee kartanomiljöössä, jota ympäröi monet ulkoilumahdollisuudet sekä yleinen uimaranta. Talvisin on mahdollisuus pitkäaikaiseen majoittumiseen sekä matkailuajoneuvojen säilytykseen.

– Järjestämme tapahtumia eri vuodenajoille, vuokraamme saunoja ja kokoustiloja ympäri vuoden sekä pidämme työhyvinvointipäiviä.

Yöpymisvuorokausilta Suomen suurin

Vuonna 2015 Rastila Camping Helsinki oli yöpymisvuorokausilta Suomen suurin alue. Viimeisen kolmen vuoden aikana yöpymisvuorokaudet ovat olleet keskimäärin 93 000. Tähän vaikuttavat sää, taloudellinen tilanne sekä pääkaupunkiseudun tapahtumat.

– Meillä käy paljon pariskuntia, perheitä, ryhmiä ja työmatkalaisia. Puolet asiakkaista tulee ulkomailta, Paarnio kertoo.

Leirintäalueisiin kannattaa tutustua

Suomen Leirintäalueyhdistyksen toiminnanjohtaja Antti Saukkosella on näkemys yleisesti suomalaisten leirintäalueiden suosiosta.

– Ehkä merkittävimmät syyt ovat niiden edullinen hintataso ja se, että ne lähes poikkeuksetta sijaitsevat luonnonkauniilla paikalla vesistöjen äärellä. Suomalaisilla leirintäalueilla vietetään joka vuosi noin 2 miljoonaa majoitusvuorokautta, Saukkonen toteaa.

Toiminnanjohtaja kannustaa myös tutustumaan leirintäalueisiin, sillä ne ovat monipuolisia matkailukeskuksia.

– Leirintäalueet ovat monipuolisia matkailukeskuksia joihin kannattaa tutustua. Monesti kuvitellaan, että leirintäalueella voi majoittua vain teltassa tai matkailuajoneuvossa. Niistä kuitenkin löytyy monentasoisia mökkejä ja loma-asuntoja.