Kesäpäivä majakan valossa!

Kesäpäivä majakan valossa!

Jaa: WhatsApp Facebook Twitter

On juhannusaatto ja aamuaikainen, kun saavumme Vuosaareen Aurinkorannan laituriin. Laiturissa köydet kiinnitettyinä meitä odottaa m/s Söderskär. Tästä alkaa aamupäivän vietto ulkosaaristossa Itämeren aalloista ja meri-ilmasta nauttien.

Aamu-udusta huolimatta säänmukaisesti varustautuneet kesäpäivän viettäjät ovat ottaneet paikkansa risteilijän yläkannelta. Tasan kello 09 koneet hyrähtävät käyntiin ja keula ottaa suunnan kohti Sköderskärin saarta.

Saari on ollut välillä pitkään rauhoitettu lintujen pesintäajan ja vierailijat ovat voineet rantautua sinne vasta syksyisin kuullakseen Söderskärin majakan hiljaiset kuiskaukset puolelta toista vuosisadalta. Nyt saari on osittain avattu myös kesävierailijoille ja saarelle pääsee m/s Söderskärin kyydillä Vuosaaresta. Omalla veneellä saa rantautua 1.8. alkaen.

Majakka on rakennettu 1862 ja nyt keväällä 2016 kunnostettu. Majakan jokaisesta kerroksesta löytyy palanen majakasta ja sen ympäristössä eletystä elämästä. Valokuvat ihmisistä ja muun muassa saarella syntyneen Hanna ja hänen aviomiehensä Johanin tavaroista koottu pieni museohuone elävöittävät majakan tarinaa

Rappuset johtavat aina majakan valolle asti. Ikäisekseen majakka tuntuu olevan oikein hyvässä kunnossa ja siitä on pidetty kiitettävästi huolta. Silmä lepää majakan ylimmän kerroksen tarjoamissa maisemissa, mutta pakko myöntää, että myös majakankruunu (lamppu) on erittäin kiinnostavaa nähtävää näin läheltä.

Meri, kevyt pilvipeite, merilinnut ja aallot. Kaksi tuntia saaren
maisemissa hujahtavat. Kaiken saaren tutkiskelun jälkeen ehdimme juuri ja juuri nauttia eväät rantakalliolla ennen kuin kyytimme starttaa takaisin kohti Vuosaarta.

Kotimatkalla hörppäämme vielä kahvit mukavasti kannen alla kahviossa. Tunti merellä menee laineilla keinuessa ja horisonttiin tuijotellessa.

m/s Söderskär starttaa joka päivä Vuosaarenranta 7:stä. Risteilyn voit
varata täältä. Ihanaa kesää – nauti näistä rannoista ja merestä