Itäisen Helsingin yrittäjät juhlivat yhdistymistään

Jaa: WhatsApp Facebook Twitter

Haastattelimme Helsingin Yrittäjät - Itä-Helsinki puheenjohtajaa Oscari Seppälää yhdistyksen kesäjuhlien kynnyksellä.

Oscari, mitä Itäväylän ja Itä-Helsingin yrittäjien yhdistyminen käytännössä tarkoittaa?

-Me olemme jatkossa jäsenmäärältä Helsingin toiseksi suurin paikallisyhdistys reilun 800 jäsenen voimin. Se tuo meille lisää uskottavuutta ja vahvuutta.

Minkälaisia tavoitteita on asetettu tuleville vuosille?

-Meidän pitää saada yrittäjyys entistä helpommaksi ja pystyä auttamaan yrittäjiä heidän arjen tilanteissaan. Tehdä yrittäjyys mahdollisimman helpoksi.
-Haluamme myös aktivoida nykyistä jäsenistöämme eri tavoin, jotta he saisivat äänensä entistä paremmin kuuluviin.
-Toki seuraamme vanhaan malliin esimerkiksi kaavoitukseen liittyviä asioita ja annamme lausuntoja niihin liittyen. Yksi huolestuttava piirre on muun muassa se kuinka liikerakentamiseen kaavoitettuja tontteja muutetaan asuinrakentamisen käyttöön.

Onko itäisessä Helsingissä jotain erityispiirteitä, joihin pitäisi puuttua?

-Työpaikkaomavaraisuus idässä ja erityisesti Vuosaaressa on heikolla tasolla. Siihen pitää pystyä vaikuttamaan.
-Yritysten ja työpaikkojen saaminen alueelle on merkityksellistä niin alueen elinvoimaisuuden kuin segregaation torjunnan osalta. Sillä on merkitystä myös kestävän kehityksen kannalta. Sitran raportin mukaan työpaikkojen sijainti ja etätyö ovat niiden keinojen joukossa, joilla voidaan vaikuttaa hiilijalanjälkeen.

Onko vielä jotain mitä haluaisit sanoa yhdistymisjuhlienne kynnyksellä?

-Haluaisin muistuttaa kaikkia siitä, että yrittäjyys on positiivinen asia meille kaikille. Koko Suomen hyvinvointi on yrittäjyyden kautta syntyvien työpaikkojen varassa.
-Me yrittäjät voimme olla ylpeitä siitä mitä teemme ja saamme aikaiseksi. Ja meillä on täysi oikeus vaatia kunnioitusta työllemme.

Vuodenvaihteessa 2018-2019 paikalliset aktiiviset yrittäjäyhdistykset Itäväylän Yrittäjät ry sekä Itä-Helsingin Yrittäjät ry yhdistyivät. Helsingin Yrittäjät – Itä-Helsinki ry:n toiminta-alue laajeni kattamaan alueellisesti myös Kulosaaren.

Itä-Helsingin Yrittäjät ovat nykyisin yksi Helsingin suurimmista Helsingin Yrittäjien paikallisjärjestöstä yli 800 jäsenellään. Jäsenistön pääosa koostuu pk-yrityksistä ja yksinyrittäjistä.

Yhdistyksen puheenjohtajana toimii kaudella 2019–2020 liikejuristi Oscari Seppälä. Seppälä on myös Helsingin Yrittäjien hallituksen jäsen.

Helsingin Yrittäjät – Itä-Helsinki on toiminut Visit Vuosaari-hankkeen yhteistyökumppanina vuodesta 2015 lähtien.

Yhdistymistä juhlitaan Rastilan kartanon historiallisessa ympäristössä torstaina 13.6.