Helsingin Tekijät  kokoontuivat Oodissa

Helsingin Tekijät kokoontuivat Oodissa

Jaa: WhatsApp Facebook Twitter

HELSINGIN TEKIJÄTKOKOONTUIVAT OODISSA

Visit Vuosaari on ollut alusta saakka mukana Helsinki Marketingin vetämässä Helsingin Tekijät -verkostossa. Verkosto markkinoi pääkaupunkiamme kansainvälisesti ympäri maailmaa. Helsingin Tekijät-verkoston toiminta on alkanut vuoden 2017 alusta ja yhteistyössä on tällä hetkellä mukana noin 150 yritystä ja organisaatiota.

Helsingin Tekijät kokoontuvat säännöllisesti useamman kerran vuodessa ajankohtaisiin teemoihin paneutuen. Tällä kertaa pääsimme keskustakirjasto Oodin uusiin ja upeisiin tiloihin.

Päivän ohjelma piti sisällään tietoa Helsinki Marketingin tämän vuoden suunnitelmista ja lisäksi kuulimme painavaa asiaa esteettömyydestä, lentoliikenteen reittikehityksestä, HSL:n vyöhykeuudistuksesta ja Helsingin saariston saavutettavuudesta. Myös Helsingin kaupungin Yritysluotsit esittäytyivät tilaisuudessa.

Matkailumarkkinoinnista kaupunkimarkkinointiin

Matkailumarkkinoinnissakin tullaan nojaamaan tiukasti Helsingin kaupungin uuteen strategiaan. Kaupungin johdossa nähdään, että nyt jos koskaan on oikea panostaa täysillä Helsingin markkinointiin joka sektorilla. Kaupungin strategian ytimessä olevan toimivuuden halutaan nähdä jalkautuvan moniin toimintoihin myös matkailua ja matkailijoita ajatellen.

Markkinoinnin fokus siirtyy jatkossa yhä enemmän matkailumarkkinoinnista kaupunkimarkkinointiin ja vastuullisuus tulee olemaan ytimessä kaikessa tekemisessä. Tänä vuonna MyHelsinki-portaalin alle julkaistaan uusi palvelu, joka auttaa matkailijaa valitsemaan vastuullisesti kestävää kehitystä tukien.

Helsinki tavoittelee myös kasvavassa määrin kiinalaisia matkustajia yhdessä kiinalaisen teknologia-jätti Tencentin kanssa kehitetyllä avointa dataa hyödyntävällä Helsinki Mini Program –applikaatiolla.

Oodin kolmas kerros on upea

Ja jos tuntee pakottavaa tarvetta lähteä Vuosaaresta Helsingin keskustan suuntaan, niin kannattaa käydä tutustumassa Oodi-keskustakirjastoon ja erityisesti sen kolmanteen kerrokseen. Kirjaston konsepti on kirjoitettu kokonaan uusiksi. Ei ole enää tiukkoja kirjastotätejä pyytämässä pitämään pienempää ääntä. Asiakkaiden ilmeitä sekä tuntoja seuraamalla vaikuttaa siltä, että kaikki tuntuvat olevan tyytyväisiä kehitykseen. Maailma muuttuu ja meidän pitää muuttua sen mukana. Oodissa tuntuivat viihtyvän niin koululaiset, opiskelijat, eläkeläiset ja ulkomaiset matkailijat.

Kakkoskerros on se toiminnallinen kerros eli siellä voi vuokrata vaikka studion itselleen kuvauksia tai äänityksiä varten tai sitten tehdä itsestään 3D-tulostimella kaksoisolennon. Tai ainakin melkein.

Teksti ja kuvat: Pekka Pirkkala