Ammattina ihmiselämän tärkeimpien unelmien toteuttaminen

Ammattina ihmiselämän tärkeimpien unelmien toteuttaminen

Jaa: WhatsApp Facebook Twitter

Vuosaari on ollut pitkään yksi voimakkaimmin kasvaneita kaupunginosia Helsingissä. Kaupunginosan luonto ja merellisyys ovat tehneet siitä halutun paikan asua. Vuosaarelaiselle asuntokaupalle on myös tyypillistä se, että täällä muutetaan paljon alueen sisällä.

Asiaa selittänee vuosaarelaisten vahva kiintymys kotiseutuunsa ja toisaalta kaupunginosan suuruus sekä monet viihtyisät ja toisistaan poikkeavat asuinalueet. Vuosaarelaisten asumiseen liittyviä unelmia toteuttaa Kiinteistömaailma Vuosaaren yrittäjä LKV Kukka Kauppila.

Vuosaari on mielenkiintoinen kohde myös asuntosijoittajan näkökulmasta

Kun Kauppilalta kysyy, että mitä ostajan tulisi ottaa huomioon asuntoa hankkiessaan, niin vastaus tulee nopeasti

-Sijainti, omien tarpeiden toteutuminen ja taloyhtiön huoltohistoria. Jos yksi huone puuttuu heti lähdössä, niin se puuttuu jatkossakin, Kauppila kertoo.

-Vuosaaren sijainti ja yhteydet ovat erinomaiset. Vuosaarelle tyypillistä on myös se, että täällä muutetaan hyvin paljon alueen sisällä. Esimerkiksi Aurinkolahdesta Rastilaan ja toisinpäin, hän jatkaa.

-Täällä on myös paljon suuria vanhoja taloyhtiöitä, joita on hoidettu pitkäjänteisesti ja ammattimaisesti

Vuosaari on nykyään yhä halutumpi kohde myös muualta muuttaville, eikä ihme sillä kaupunginosa tunnetaan erityisesti vihreydestään ja merellisyydestään. Monille merkitsevät myös alueen liikunta- ja kulttuuripalvelut.

-Vuosaareen muuttavat ovat usein kovia ulkoilemaan ja liikkumaan. Esimerkiksi golfia täällä voi harrastaa ympäri vuoden ja veneilymahdollisuudet ovat erinomaiset.

-Vuosaari on erittäin mielenkiintoinen kohde myös asuntosijoittajan näkökulmasta. Helsingin keskustaa maltillisemmat ostohinnat, mutta vuokrataso koko Vuosaaressa hyvällä tasolla, Kauppila jatkaa edelleen.

Ensimmäisen toimeksianto jännitti

Yrittäminen on tuttua Kukka Kauppilalle jo lapsuudesta, sillä omat vanhemmat olivat kivijalkayrittäjiä.

-Olen itse kotoisin Pohjois-Helsingistä ja suvullamme on ollut Malmilla kirjakauppa 30-luvun alusta. Vanhempani jäivät niistä hommista eläkkeelle joitakin vuosia sitten.

Kukka Kauppilalla oli vahva kosketus myös kiinteistönvälitykseen, sillä mies Marko toimi alalla yrittäjänä. Pariskunta vastaakin nykyisin Vuosaaren lisäksi myös Kiinteistömaailma Itäkeskuksen toimipisteestä.

-Muistan vieläkin ensimmäisen yksin tehdyn toimeksiannon toteutumisen. Se jännitti itseä kovasti, asiakkaita varmaan vielä enemmän, mutta kaikki sujui hyvin. Itse asiassa niin hyvin, että kyseisen asunnon ostaja halusi meidät hoitamaan asioitaan seitsemän vuoden kuluttua.

-Alkuun tein enemmän välittäjän töitä, mutta nykyisin aikaa kuluu myös yrittäjän arkeen kuuluvissa hallinnollisissa tehtävissä.

Kiinteistömaailma Vuosaarella kokenut tiimi

Kiinteistömaailma-ketju on alansa selkeä markkinajohtaja pääkaupunkiseudulla. Kiinteistömaailma Vuosaaren toimipisteessä työskentelee nykyisin 6 henkilöä.

Jos asunnonostajalle asunnon sijainti on tärkeä asia, niin hänen elämäänsä helpottaviin asioihin kuuluu taas se, että Kiinteistömaailman Vuosaaren piste sijaitsee keskeisellä paikalla eli Kauppakeskus Columbuksen tori-tasanteella.

-Meillä on täällä todella hyvä ja kokenut tiimi. Toimiminen osana tunnettua valtakunnallista ketjua merkitsee asiakkaillemme parasta asiantuntemusta, tukea ja markkinointikoneistoa.

-Saat aina itsellesi oman välittäjän, mutta kaikki välittäjistämme myyvät asuntoasi.

Kiinteistömaailma.fi on alan kolmanneksi suurin verkkoportaali, joka merkitsee sekin parempaa näkyvyyttä myyntitilanteessa.

Hienotunteista asiantuntijuutta

-Autamme ihmisiä paitsi uuden asunnon löytämisen tai myymisen kanssa, niin asiakkainamme on paljon myös perikuntia.

Asunnon vaihtoon liittyy paljon tunteita ja välillä tunteet estävät myymästä, tällaisissa tilanteissa saattaa olla kysymys vaikka omasta lapsuudenkodista. Asiantuntijuuden lisäksi tarvitaan aina myös hienotunteisuutta.

-Ja jos asiaa haluaa tarkastella positiivisesta näkökulmasta, niin edesmenneen sukulaisen asunto saattaa jollekin toiselle merkitä ostohetkellä oman elämänsä tähtihetkeä. Siinä voi siis olla mukana auttamassa jonkun toisen unelman toteutumista.

-Ja kannattaa muistaa, että perintäveron maksaminen on pääsääntöisesti huomattavasti edullisempaa kuin myyntivoittoveron.

Asunto on suomalaisten tärkein varallisuuserä ja suurin investointi

Omistusasunto on suomalaisten kotitalouksien tärkein varallisuuserä ja usein myös suurin investointi mitä elämän aikana tehdään.

-Joskus sitä miettii, että onko sitä liian tylsä puhuessaan asiakkaalle liian asiapitoisesti. Meillä on kuitenkin melko suuri vastuu työssämme.

-Alan lainsäädäntö on tiukentunut ja me koemme, että se on pelkästään hyvä asia. Alan arvostus nousee kun varmistetaan, että asiat tehdään aina oikein.

Lain mukaan välitysliikkeenä toimiminen edellyttää hyvän välitystavan noudattamista. Kiinteistönvälittäjän on suoritettava tehtävänsä ammattitaitoisesti ja huolellisesti, ja otettava huomioon sekä toimeksiantajan että vastapuolen edut.

Sähköinen asiointi muuttaa tulevaisuudessa paljon asuntokaupan rutiineita. Asiointi helpottuu monelta osin ja esimerkiksi isännöintitoimistojen rooli muuttuu.

-Yrityksemme on ollut mukana sähköiseen asiointiin liittyvässä pilotti-hankkeessa. Haluamme olla ajan hermolla. Se on iso muutos, josta voisi kirjoittaa oman juttunsa, Kauppila toteaa

Kun asiakas pyytää tupaantuliaisiin, niin silloin tietää onnistuneensa

Ja samaan aikaan on kuitenkin kyse paljon enemmästä kuin pelkästä rahasta. Unelma omasta kodista, ehkä perheestä ja elämän mittaisesta matkasta.

-Se on jännä miten toiset asiakkaista pystyvät hahmottamaan heti sen mihin kyseinen kohde voisi omissa käsissä muuntua. Ikään kuin omaan kotiin liittyvä unelma alkaa elämään silmissä saman tien. Rakkautta ensisilmäyksellä.

-Kun virallinen puoli on hoidettu ja asiakas kutsuu tupaantuliaisiinsa tai katsomaan juuri valmistunutta remonttia, niin silloin tietää onnistuneensa.

(Kukka Kauppillan kuva otettu Kallahdenniemessä, joka on hänelle tuttu paikka lapsuuden kesiltä.)

Teksti: Pekka Pirkkala/Myvuosaari
Kuvat: Myvuosaari ja Helsingin kaupunki